Over mij

Over Barnsteen Lifecoaching

 

Hoe het begon…

Na jarenlang voor o.a. de Nationale Politie te hebben gewerkt als HR-adviseur, coach en leidinggevende, besloot ik – na een behoorlijke zoektocht 😉 – in 2018 dátgene te gaan doen wat ik het allerliefste doe. Namelijk het begeleiden van leidinggevenden van maatschappijgerichte organisaties op het vlak van zakelijk èn persoonlijk leiderschap. Zie ook daarvoor www.barnsteen-tm.nl .

In 2019 kwam de methode Big Five for Life op mijn pad via een boek, nl.: Big Five for Life van managementgoeroe John Strelecky (klik hier als je meer over het boek wil weten en hier als je meer wil weten over John Strelecky). Een heel praktische en laagdrempelige methode die je kan inzetten voor lifecoaching. Ik vond het boek en de methode geweldig! Zo mooi zelfs dat ik besloot de opleiding voor lifecoach van Big Five for Life te gaan volgen en als franchise-nemer te gaan werken voor Big Five for Life International.

 

De start van Barnsteen Lifecoaching

Mijn tweede bedrijf Barnsteen Lifecoaching ben ik gestart toen de Corona-crisis uitbrak in maart 2020. Want juist toen iedereen thuis moest blijven (weet je nog, helemaal aan het begin toen we nog zo weinig wisten?) merkte ik wat het plotselinge thuiszitten, de angst en onzekerheid met veel mensen deed.

Er ontstonden vragen als: Word ik nog wel blij van mijn werk? Doe ik de dingen die ik belangrijk vind? Stel dat ik nu ziek wordt: heb ik dan de dingen gedaan die ik echt wilde of heb ik dan spijt? Belangrijke vragen waarbij de Big Five for Life-methode kan helpen om jouw eigen antwoorden te vinden en weer perspectief te hebben. Ik herkende deze zoektocht van mezelf een paar jaar daarvoor maar al te goed.

Hoe mooi dat ik die levenservaring nu kan combineren met mijn kennis, werkervaring èn met de opleiding die ik later ben gaan volgen als lifecoach bij Big Five for Life!

 

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is voor mij een rode draad (niet voor niets is 1 van mijn eigen big five’s Eigen regie), zowel privé als in het werk. Bovendien droom ik al vanaf mijn tienertijd om ooit een boek te schrijven. Daarom vond ik het ontzettend leuk om in 2020 mede-auteur te worden van het boek LEFWIJF. (Hoezo je dromen waarmaken?)
Een boek met 50 persoonlijke korte verhalen over het heft in eigen handen nemen als de situatie daarom vraagt. Klik hier als je meer over het boek wil weten.

 

Wil je meer over mijn loopbaan weten? Klik dan hier om mijn LinkedIn-profiel te bekijken.

 

 

 

Over mij als mens

Voluit lachen (soms tot tranen toe)? Graag en veel! En zingen met mijn popkoor vind ik heerlijk. Net als lezen trouwens, cappuccino drinken (met havermelk als dat kan) en mooie gesprekken. Vooral als je dan lekker in de natuur bent.

Samen met mijn gezin (Ralph en onze tieners Yara & Olaf) vind ik het geweldig om binnen Europa rondreizen en stedentrips te maken. Liefst per trein. En ik wil graag – nuchtere idealist als ik ben – de wereld mooier kleuren. Soms klein en solo, zoals afval rapen of inspirerende artikelen delen. Liever samen door o.a. vrijwilligerswerk zoals het organiseren van buurtactiviteiten.

 

Over mijn eigen Big Five for Life

Natuurlijk heb ik ook mijn eigen Big Five! Zo fijn om dit paraat te hebben. Toen ik ze “ontdekte” merkte ik pas hoe dit ook echt klopt bij mij en hoe ik onbewust dit ook al bijvoorbeeld toepas in mijn bedrijven. Heel tof! En nu gebruik ik het nog steeds bij sommige keuzes waar ik over twijfel. Een blik op mijn Big Five en ik weet weer wat ik wil bereiken in mijn leven. Wordt het leven stukje simpeler van 😉

Mijn Big Five is : GROEI

G  voor mijn (Groene) Gezin

R  voor Reizen

O voor Ontwikkeling

E  voor Ertoe doen & Eigen regie

I  voor Inspiratie

Wil jij ook je geluk in eigen hand nemen?

Neem hieronder contact met mij op.

4 + 3 =

Stel hier je vraag